Duurzaam huis bouwen. Van ontwerp tot en met oplevering!

Een duurzaam huis bouwen is tweeledig.

Ten eerste: wat is het effect van de bouw van een duurzaam huis op het milieu, zowel qua ontwerp als tijdens de bouw?

Ten tweede gaat het bij een duurzaam huis bouwen ook over het gebruik van de woning, als u er eenmaal woont. Hoe is het energieverbruik voor de verwarming en koeling van de woning en wat wordt er geproduceerd aan energie b.v. door zonnepanelen?

Heeft u een bouwkavel en wilt u een duurzaam huis bouwen compleet aangepast aan uw wensen, maar wel tegen een betaalbare prijs? Dan staan wij voor u klaar.

Heeft u nog geen bouwkavel dan helpen wij u hierin graag verder.

 

Goedkoophuisbouwen begeleidt u in een duurzaam huis bouwen

Goedkoophuisbouwen bouwt nieuwe duurzame woningen uitgevoerd met de laatste innovatieve technieken. Een duurzaam huis bouwen, voorzien van zonnepanelen en bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp is bij Goedkoopwoningbouw standaard in de duurzame bouw geïntegreerd. Een duurzaam huis bouwen is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bovendien is het sinds 2018 verplicht geworden om nieuwbouwwoningen gasloos te gaan bouwen.

Goedkoophuisbouwen bouwt duurzame woningen, die standaard uitgerust zijn met een efficiënte, en uiterst stille, lucht/water warmtepomp, waarmee uw duurzame huis volledig elektrisch wordt verwarmd én optioneel gekoeld. Geheel gasloos dus!
Om uw elektrische kosten te reduceren bouwen  wij al onze woningen ook standaard met minimaal 6 zonnepanelen.

 

Een duurzaam huis bouwen is financieel aantrekkelijk

Goedkoophuisbouwen is gespecialiseerd op het gebied van duurzaam bouwen in Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Een duurzaam huis gebouwd door Goedkoophuisbouwen is op alle fronten een duurzame keuze. Met duurzame keuzes m.b.t. het bouwproces, de gebruikte materialen, de geluid- en warmte-isolatie. Deze keuzes zorgen ervoor dat u een relatief laag energieverbruik zult hebben.

Een nieuw duurzaam huis bouwen, moet aan steeds strengere milieunormen voldoen. Naar verwachting zal binnen enkele jaren elke duurzame nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn. Bij een nul op de meter wordt er over een heel verbruiksjaar net zoveel (of meer) energie op een duurzame manier opgewekt, als er in het huis wordt verbruikt. Het is dus ook financieel aantrekkelijk om een duurzaam huis te bouwen!

Bij Goedkoopwoningbouw in Breda vindt u verschillende ingerichte duurzame modelwoningen binnen een straal van 25 km rond ons kantoor.  We hebben onder andere :

Laat u inspireren middels onze eigen showroom

Laat u in onze showroom inspireren en ontdek de talloze variaties van onder andere: zonnepanelen, c.a. 8 soorten dakpannen, trappen,  c.a 30 soorten buitengevel stenen, binnen- en buitendeuren, c.a 10 soorten kozijnen, waterslagen, warmtepomp systemen, infrarood systemen, plafondhoogtes, schakelmateriaal en nog veel meer. Komt u eens kijken. U bent van harte welkom!

Bedrijfspand-Goedkoop-Huis-Bouwen

Innovatieve technieken van duurzaam huis bouwen en wonen:

 • Verwarmen en koelen met behulp van luchtwarmtepompen
 • Zonnepanelen (PV-panelen)
 • Een zonneboiler
 • Dik pak aan isolatiemateriaal (rc 6.0) in de wanden, vloeren en daken
 • Triple/ drievoudige beglazing (HR++).

Van ontwerp tot en met oplevering van duurzame huizen

U kunt bij Goedkoophuisbouwen terecht voor een nieuw ontwerp van een duurzaam huis bouwen of voor het bespreken en uitwerken van een al bestaand ontwerp.  Neemt u vrijblijvend contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken. Wij informeren u graag over onze inkoopmethode en werkwijze van een duurzaam huis bouwen. Duurzame huizen worden ook wel eens duurzaam vastgoed genoemd. Dit houdt in dat duurzame huizen ook waardevast zijn.

Goedkoophuisbouwen gaat er van uit dat duurzaam wonen niet alleen betrekking heeft op de bouwfase. Het is de totaliteit van alle plannen die u van tevoren maakt. Het ontwerp, de bouw, de sloop en het hergebruiken achteraf. Over iedere stap in deze duurzame cirkel wordt grondig nagedacht tijdens de bouw van een duurzaam huis. Dit alles met het idee om bij te dragen aan het milieu.

Een duurzaam huis bouwen heeft betrekking op alle factoren binnen het totale bouwproces:

 • Welke duurzame bouwmaterialen worden gekozen
 • Hoe ziet de duurzame bouwmethode eruit
 • Hoe is de klimaatcontrole in het duurzame huis
 • Hoe wordt energie verbruikt en geproduceerd
 • De stappen in een duurzaam bouwplan
 • Omschrijving van de plaats waar u gaat wonen en het soort huis waar u in gaat wonen

Al deze factoren tellen mee in het duurzaam bouwen van uw huis.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u informatie wilt m.b.t. een duurzaam huis.

 

Welke soorten duurzame woningen zijn er eigenlijk?

 1. Energiezuinig huis: Het energieverbruik is laag, maar er wordt meer energie verbruikt dan geproduceerd. Dit type woning kent een compacte bouwstijl.
 2. Energieneutraal huis; de opbrengst en het verbruik van energie weegt tegen elkaar op. Men noemt dit ook een nul energiewoning
 3. Passiefhuis: Het verlies van de warmte in dit huis wordt gereduceerd door isolatiemateriaal te optimaliseren, warmte wordt teruggewonnen via het ventilatiesysteem en de luchtdichtheid is erg groot.

Een duurzaam huis bouwen: Goedkoophuisbouwen ontzorgt u!

Goedkoophuisbouwen is in staat u te begeleiden vanaf het ontwerp tot en met het volledige duurzame interieur. Wij bouwen voor u een uniek duurzaam huis op maat.  Voorzien van de nieuwste technische duurzame snufjes zoals isolatievoorzieningen met een hoge isolatiewaarde, gasloos, zonnepanelen, met warmtepomp

Goedkoophuisbouwen heeft al jarenlang ervaring in het duurzaam huis bouwen, wij hebben dus veel foto’s, voorbeelden en een complete art-impressie voor u klaarstaan. Zo krijgt u een indruk van de verschillende type duurzame woningen die wij het afgelopen jaar hebben mogen bouwen

Bij Goedkoophuisbouwen heeft één aanspreekpunt die alles voor u regelt tijdens de bouw van uw duurzame huis. Zo houdt u overzicht op de bouw van uw duurzame huis, maar ook op uw financiën.

 

Een duurzaam huis bouwen is bij ons betaalbaar!

Goedkoophuisbouwen hanteert een unieke manier van inkopen en bouwwijze, bij de bouw van een duurzaam huis. Daarom kunnen wij u altijd zéér scherpe tarieven aanbieden. Gaat u met Goedkoophuisbouwen in zee als u een duurzaam huis wilt bouwen, dan is dit financieel aantrekkelijk.

Bij Goedkoophuisbouwen gaan we uit van het motto “Eerst rekenen, dan tekenen” bij het duurzaam huis bouwen. Dat houdt in dat wij u een goed uitgedachte eindprijs bieden, waar wij gegarandeerd nooit later op terugkomen.

Wilt u weten wat wat Goedkoophuisbouwen voor u kan betekenen bij het duurzaam huis bouwen? Wij staan u graag en vrijblijvend te woord over alle mogelijkheden.

Goedkoophuisbouwen is een landelijk bouw-consultancybureau. Bekend in de regio Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Limburg en in de regio Brabant vanwege het unieke concept om een duurzaam huis te bouwen.

Een duurzaam huis bouwen volgens het principe Trias Energetica.

Bij het principe Trias Energetica wordt gebouwd volgens deze 3-stappen strategie om een duurzaam bouwontwerp te maken:

 1. Wat zijn de basisbehoeften? Schaf alleen datgene aan wat u nodig heeft en beperk uw afvalverbruik.
 2. Maak alleen maar gebruik van duurzame materialen en hernieuwbare energiebronnen.
 3. Wees zuinig met bronnen die “eindig” zijn. Water, energie, bouwmaterialen die primair genoemd mogen worden.

 

Een duurzaam huis bouwen is toekomstgericht denken 

Nu een duurzaam huis bouwen betekent investeren in uw toekomst. Uw duurzame huis zodanig bouwen en inrichten dat het gemakkelijk aan te passen is aan veranderende levensomstandigheden. Zodat u er ook op hogere leeftijd nog in kan wonen. Wij denken met mee naar een levensloopbestendige woning.

Een duurzaam huis bouwen betekent een huis bouwen voor de toekomst, voor de langere termijn, een investering in zowel mens als milieu. Want een duurzaam huis bouwen is een milieubewuste keuze.

Bent u nieuwsgierig geworden of een duurzame woning bouwen ook voor u is weggelegd?

Neem dan contact met ons op, geheel vrijblijvend. Wij beantwoorden graag al uw vragen.