Uw eigen huis bouwen, tegen welke prijs? 

Iedereen droomt er weleens over. Een eigen huis bouwen! Maar kan deze droom weleens uitkomen? En zal die droom uiteindelijk geen nachtmerrie worden? Want bij een eigen huis bouwen, komt heel wat kijken. Het is vaak een onoverzichtelijk proces met allerlei hobbels.  Hobbels, die men tevoren niet in de gaten heeft.

Daarom is ons advies als u plannen heeft voor het bouwen van een eigen huis: schakel een gerenommeerd ervaren bedrijf in om uw droom te realiseren.  Een bedrijf dat er alles aan zal doen om uw droom uit te laten komen. Een bedrijf dat u ontzorgt!

Goedkoop Huis Bouwen_Rietenkap_Gestukt

Voor het ondersteunen bij het bouwen van een eigen huis zijn wij de partij!

Wij geven u een duidelijk beeld over alles wat u mee gaat maken in dit proces, van kosten tot uitvoering, van ontwerp tot oplevering van uw beoogde droomhuis. Gaat u met ons in zee, dan begeleiden wij u in het hele proces.  We proberen u een helder beeld tegen van de bouwkosten.

Lees: Overzicht van eventuele van kosten eigen huis bouwen 

 Wat kost een bouwkavel? 

De kosten voor een bouwkavel of bouwgrond verschillen per regio. Iedere regio hanteert zijn eigen prijzen. Hier is geen vaste prijs voor. Maar wat wij wel voor u kunnen betekenen is dat wij samen met u een inschatting maken van de kosten op basis van de regio waar u een huis wilt laten bouwen. Het kan voorkomen dat u al kosten maakt voordat u de hypothecaire zaken hebt afgerond.

Goedkoop Huis Bouwen_Verkooptekening

Wat kost het om een eigen huis te laten bouwen (zonder ontwerp)?

Heeft u al een bepaald type woning op het oog? Op onze website kunt u de verschillende huizen in diverse prijsklassen al eens bekijken. Maar dat wil niet zeggen dat uw toekomstig droomhuis er zo uit komt te zien, want al onze woningen kunnen kosteloos worden aangepast aan uw interieur wensen, alle wanden, kozijnen, deuren etc. kunnen volledig kosteloos aan uw wensen worden aangepast. Ook kunnen we tegen kleine meerprijzen de woning vergroten, verkleinen hoger of lager maken.

Om u een indicatie te geven van de huizenprijzen, hebben we hieronder voor u de prijzen nog even op een rij gezet:

2 onder 1 kap woningen
Prijs indicatie: 241.000,- euro – 305.000,- euro


Vrijstaande woningen 

Prijs indicatie: 264.500,- euro – 331.250,- euro


Duurzame woningen & energieneutrale woningen

Prijs indicatie: 249.000,- euro – 750.000,- euro


We zullen hieronder een aantal punten benoemen die binnen de kosten vallen van bovenstaande prijzen.

Goedkoop Huis Bouwen_2 Bouwlagen

Welke kosten vallen binnen bovenstaande huizenprijzen?  

De bijgevoegde plattegrond. Deze is tevens te bezichtigen in onze showroom. Locatie: Weidehek 11 in Breda

 • De ontwerpen. Dit ontwerp kan net zo vaak worden gemaakt totdat u tevreden bent. Geen probleem of dit nu 1 of 10 keer aangepast moet worden.
 • Het laten toetsen van het ontwerp van het huis, totdat deze akkoord krijgt van de gemeente
 • Het installeren van een warmtepomp, om gasloos te bouwen
 • Het opnemen van kunststof kozijnwerken, kunststof poly Tech dakgoten, stuc en spuitwerken, houten binnen kozijnen met stompe deuren, zonnepanelen ect
 • Stelposten van gevelstenen (400,- euro per duizend stuks)
 • Voordeur van 1200,- euro

Wat kost het om een eigen huis te laten bouwen (met ontwerp)? 

Heeft u zelf al een ontwerp van de woning en wilt u graag weten wat de kosten zijn om uw eigen huis te bouwen ? Wij helpen u graag op professionele wijze met uw ontwerp.

U kunt uw eigen ontwerp opsturen inclusief alle gegevens, maar vermeldt u vooral uw maximale budget! Wij passen uw ontwerp dan graag en geheel vrijblijvend aan naar uw persoonlijke wensen. Daarna zorgen wij voor bouwtechnisch correcte tekeningen en een prijscalculatie.

Goedkoop Huis Bouwen

Wij houden de kosten van uw eigen huis bouwen zo laag mogelijk

Wij vinden het niet alleen belangrijk om de kosten van het laten bouwen van een eigen huis laag te houden. Service staat net zo hoog in het vaandel.

 • Wij ontzorgen u tijdens het hele bouwtraject.
 • Uw wensen staan centraal en samen met u maken we een prachtig ontwerp voor uw nieuwe woning.
 • Daarnaast lopen wij met u het gehele traject door om akkoord van de gemeente te krijgen voor de start van de bouw van uw droomhuis.
 • Als u kiest voor ons kiest u voor de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs

Hoe komt u samen met ons tot uw droomhuis?

Ongetwijfeld heeft u allerlei ideeën over het bouwen van uw eigen droomhuis. Op welke criteria / prioriteiten zijn deze ideeën voor uw droomhuis gebaseerd?

 • Waarom wilt u verhuizen?
 • Uw financiën
 • kan ik de bouwgrond en woning financieren?
 • De locatie;
 • Wat is de maximale afstand voor woon-werkverkeer
 • Wilt u liever binnen of buiten de bebouwde kom
 • Houdt u van een rustig plekje of juist van een drukke binnenstad?
 • De bouwkavel
 • De woning zelf
 • Zoveel verschillende soorten woningen, zoveel keuzes. Tijd om de mogelijkheden even netjes op een rij te zetten. Valt de keuze op een vrijstaande woning? Of gaat de voorkeur toch uit naar een BENG?

Wat is een BENG

Of bent u op zoek naar een seniorenwoning ofwel platvloerse woning?

Wij hebben jarenlange ervaring met bovenstaande vragen en onze specialisten kunnen u dus van advies voorzien bij wat u maar wilt. Wij lopen samen met u alle wensen langs en komen zo tot het ideale ontwerp voor het bouwen van uw eigen huis.

Als het moet gaan wij blijven wij terug gaan naar de tekentafel. Geen enkel probleem! Wij vinden het belangrijk dat u alle opties bekeken heeft en u een totaalbeeld heeft van alle mogelijkheden.

Een eigen huis bouwen, duurzaam en voordelig

Met ons bouwen betekend natuurlijk een duurzaam huis laten bouwen. Niet voor niets zijn wij  al jarenlang specialist op het gebied van energieneutraal bouwen.

Door onze bouwtechnieken verspilt u nauwelijks energie wat tot uiting komt in lage maandlasten. Daarnaast hebben we ook al diverse all-electric projecten gerealiseerd, Hierdoor bent u dus gas-onafhankelijk wat over een paar jaar verplicht zal zijn. 

Wij werken standaard met: 

 • zonnepanelen 
 • warmtepomp systeem (gasloos) 
 • kunststof goten 
 • kunststof kozijnwerken met HR+++beglazing  

Ons motto: “Eerst rekenen dan tekenen!” 

Bovenstaand motto staat hoog in ons vaandel. Wij geven u vooraf een prijs op, en wijken hier vervolgens niet meer vanaf. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan, ook niet achteraf. 

Goedkoop Huis Bouwen_Eerst Rekenen dan Tekenen

Contact 

Wilt u meer informatie over een nieuw huis bouwen? Of heeft u al een ontwerp en wilt u deze verder laten uitwerken? Neem dan contact op.

Contact opnemen?